Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΤΡΟ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ": Δεν έχει δρόμο να διαβώ...

Όσοι κατευθύνονται πεζοί προς τον σταθμό του μετρό ΧΑΛΑΝΔΡΙ (επί της λεωφόρου Δουκίσσης Πλακεντίας) έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο δύσκολη –έως δύσβατη– είναι η γύρω περιοχή. Οι δρόμοι που οδηγούν στο σταθμό ελάχιστοι, στενοί, χωρίς πεζοδρόμια, κακοστρωμένοι κι επικίνδυνοι. Το ίδιο δύσκολη κι επικίνδυνη η πρόσβαση πάνω από τα στενά πεζοδρόμια εκατέρωθεν της λεωφόρου Δουκίσσης Πλακεντίας.
Εκτός σχεδίου, παρά την αλματώδη ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους του Χαλανδρίου και των γύρω προαστίων, που χρησιμοποιούν το μετρό. Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, φτάνει μια βροχή για να μετατρέψει τους περισσότερους δρόμους σε αδιάβατα κανάλια ή λίμνες και να ματαιώσει την όποια προσπάθεια να κατευθυνθείς προς τον σταθμό πεζός. Τα ατάκτως παρκαρισμένα αυτοκίνητα συμπληρώνουν το καθημερινό σκηνικό της αναρχίας που επικρατεί.
Όμως ο δραστήριος Δήμος Χαλανδρίου, ήρθε μ’ ένα νέο έργο του να ολοκληρώσει το απίστευτο χάος που επικρατεί στις οδούς πρόσβασης προς το μετρό. Οι τεχνικές του υπηρεσίες, λοιπόν, έκριναν ότι το μόλις ενός μέτρου πεζοδρόμιο επί της Δουκίσσης Πλακεντίας, πάνω στο οποίο εκτός από τις διαδοχικές πινακίδες οδικής σήμανσης, τις κολώνες του ηλεκτρικού και τα κακοφυτεμένα δέντρα, περισσεύει χώρος, ώστε –αφού περιοριστούν στους 20 πόντους– να δημιουργηθούν εσοχές για να τοποθετηθούν και κάδοι απορριμμάτων!
Με τον τρόπο αυτό από το ύψος του θερινού κινηματογράφου «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» μέχρι το σταθμό του μετρό ΧΑΛΑΝΔΡΙ πριν από τα Χριστούγεννα «κόπηκαν» τα ήδη στενά πεζοδρόμια και τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων! Για ποιούς άραγε; Για τ’ ανύπαρκτα σπίτια ή για τα ένα – δυο συνεργεία αυτοκινήτων που υπάρχουν σ’ αυτό το τμήμα της λεωφόρου;
Οι πεζοί –ιδιαίτερα όσοι κρατούν το παιδί τους ή μια τσάντα με ψώνια– για να περάσουν από εκείνα τα σημεία υποχρεώνονται πλέον να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Δουκίσσης Πλακεντίας –που τα αυτοκίνητα κινούνται με διόλου ευκαταφρόνητες ταχύτητες– και να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να παρασυρθούν απ’ αυτά.
Η παράλογη αυτή απόφαση του Δήμου Χαλανδρίου, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από εξίσου παράλογες κι επικίνδυνες αποφάσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν δυσκολέψει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεταμόρφωσης κι έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Τούφας Χαλανδρίου, προβλήματα για τα οποία πολύ σύντομα θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλοπροαίρετα